Herczeg János Károly: Sárkány Peti Afrikában

Kiadó: KT Könyv-és Lapkiadó
Kiadási év: 2011

Bizonyára már sok történetet olvastatok, amelyekben egy-egy mesebeli sárkány szerepelt. Néha félelmetes, néha pedig jóságos mesefiguraként találkozhattatok velük. Ezeknek a történeteknek a főszereplője Sárkány Peti névre
hallgat.
Ő egy jólelkű, barátságos, szeretni való hétfejű sárkány. Cini-cini kisegér tanácsára kel útra, és érkezik meg a sivatagi oázisba, ahol a Maki család nem éppen vendégszeretően fogadja. Miután a béke helyreáll, Peti szoros barátságot köt az oázis minden lakójával. A bölcs Teve Tóni éjszakába nyúló történeteit hallgatva határozza el, hogy bekalandozza ezt a csodálatos földrészt a Szahara nevű sivatagon keresztül, a szavannákon át egészen a titokzatos őserdőig.
A beduin táborbeli szíves fogadtatás után, a szavanna prédára leső állatait messze elkerülve igaz barátokra lel az őserdő lakóiban.
Kalandozásai során jókedvében gyakran dalra fakad, és így érkezik vissza oázisbéli jóbarátaihoz, hogy ezután újabb kalandra induljon a titokzatos Egyiptomba.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .