A Magyar Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete 2020. november 4. napjától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet védelmi intézkedések alkalmazását rendelte el, amelynek alkalmazását a 3/2021. (I.8.) rendelettel 2021. február 1-ig meghosszabbította, így könyvtárunk továbbra is zárva tart. A járványhelyzet idején a korábban elindított KAPUALJI szolgáltatásunkat tovább folytatjuk. Hogyan működik? A visszahozott könyveket 3 napos karanténban tartjuk és ezt követően vállnak újra kölcsönözhetővé. A higiéniás szabályok maximális betartásával készítjük össze a csomagokat. Minden más szolgáltatásunk szünetel. A zárvatartás ideje alatt továbbra sem számítunk fel késedelmi díjat.   Szeretettel várjuk Olvasóinkat!

Szülők

Néhány hasznos információt szeretnénk megosztani Önökkel a gyermekkönyvtárral és szolgáltatásaival kapcsolatban.

Beiratkozás

A könyvtárba történő beiratkozásnál nincs alsó korhatár, már az egészen kicsiket is sok szeretettel és rengeteg lapozgatóval várjuk.
A nagyobb gyermekek esetében egy diákigazolványra van szükség a beiratkozáshoz, az olvasójegy elkészítéséhez.
A beiratkozásnál az alábbi személyi lap kerül kitöltésre a gyermek legfontosabb adataival.

A hátoldalán található a belépési nyilatkozat, melyet az új olvasónknak, vagyis gyermekének kell aláírnia, s ezzel elfogadja könyvtárunk szabályait. Az alatta lévő jótállási nyilatkozatot kell Önnek kitöltenie és aláírnia.

Így engedélyezi gyermeke beiratkozását könyvtárunkba és felelősséget vállal érte és az általa kikölcsönzött dokumentumokért.

Kölcsönözhető:

  • 16 db dokumentum (könyv, diafilm, videokazetta, CD, DVD)

Kölcsönzési idő: 28 nap

Hosszabbítás: 2x

  • személyesen
  • telefonon (511-250/ kérje a 204 -es melléket vagy a gyermekkönyvtárat)
  • e-mail-ben (konyvtar@szivk.hu, komaromi.judit@szivk.hu, osze.erzsebet@szivk.hu)

Online könyvtár

Segítségével egyszerűen és gyorsan figyelemmel kísérheti a gyermeke által kikölcsönzött dokumentumokat, azok lejárati idejét és rögtön intézheti is annak meghosszabbítását.
Használatához először be kell jelentkeznie a  honlap jobb oldalán az olvasói belépésnél, a felhasználónév az olvasójegy vonalkódja lesz, a jelszó pedig a gyermek születési dátuma az alábbi formátumban (évhónapnap). A képernyő bal oldalán a saját OPAC-on belül rákattintva a kölcsönzések menüpontra megtekintheti a kikölcsönzött könyvek adatait, a kölcsönzés lejárati határidejét. Ha hosszabbítani szeretne, akkor egyenként rákattintva az adott könyvre a hosszabbítás gombbal teheti meg.

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum