A Magyar Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete 2020. november 4. napjától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet védelmi intézkedések alkalmazását rendelte el, amelynek alkalmazását a 3/2021. (I.8.) rendelettel 2021. február 1-ig meghosszabbította, így könyvtárunk továbbra is zárva tart. A járványhelyzet idején a korábban elindított KAPUALJI szolgáltatásunkat tovább folytatjuk. Hogyan működik? A visszahozott könyveket 3 napos karanténban tartjuk és ezt követően vállnak újra kölcsönözhetővé. A higiéniás szabályok maximális betartásával készítjük össze a csomagokat. Minden más szolgáltatásunk szünetel. A zárvatartás ideje alatt továbbra sem számítunk fel késedelmi díjat.   Szeretettel várjuk Olvasóinkat!
Nemzetközi Könyvajándék Nap

Nemzetközi Könyvajándék Nap

Mi az ami február 14-ről az eszünkbe jut? Az emberek egy jó részének biztosan a Valentin nap. Van azonban egy másik nagyszerű kezdeményezés, mely könyvtárosként nagyon közel áll a szívünkhöz.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet hazánkban is szeretné  ismertté tenni a Nemzetközi Könyvajándék Napot, melynek dátuma szintén február 14. Szeressük tehát a könyveket is és olvassuk is őket!

Közös célunk, hogy minél több  gyerek kapjon könyvet ezen a napon. Tegyünk együtt egy lépést afelé, hogy megszerettessük velük az olvasást.

gyermekkvnap

Mit tesz könyvtárunk ezen a napon?

1. Érdekes és izgalmas könyveket veszítünk el kicsiknek és nagyobbaknak. Pontosan hol és hogyan? Erről a későbbiekben közlünk információkat, honlapunkon: www.szivk.hu

2. A Gyermekkönyvtárban helyet adunk könyv csere-bere számára, február 14-én pénteken, 14-18 óra között. Megunt, elolvasott, vagy esetleg el nem olvasott könyveidet elhozhatod és más, érdekes könyvre cserélheted.

Hogy mit tehet tehetnek Önök?

1. Ajándékozzanak könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek!

2. Veszítsenek el egy könyvet olyan nyilvános helyeken, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.)

3. Ajándékozzanak jó állapotú könyveket a helyi könyvtárnak vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek!

Szóljon ez a nap a gyerekek és a könyvek barátságáról!

Mivel ez egy önkéntes szerveződésű ügy, ezért az Ön önkéntes segítségére is számítunk, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum