Karácsonyi újdonságok

24 nap karácsonyig : Várd együtt a karácsonyt Micimackóékkal!
Kiadó: Egmont-Hungary
Kiadási év: 2010

Itt az év utolsó hónapja, amely a legszebb ünnepet, a karácsonyt hozza magával. 24 nap várakozás, izgalom, készülődés. Micimackó és a Százholdas Pagony lakói minden napra kitaláltak neked valamit, amivel gyorsabban telik az idő, és amivel még szebbé teheted az ünnepet.

Baksa Brigitta
A karácsonyi asztal meséi
Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó
Kiadássi év: 2010

A Nemzeti Tankönyvkiadó új, karácsonyi olvasmánynak szánt kiadványának története szentestén kezdődik. A család készülődik az ünnepre, megterítik az asztalt. Régi karácsonyok emlékei suhannak át a gazdasszony gondolatai között, miközben az asztalra teszi a keményített terítőt, a gyertyatartót és a sok finomságot. A betlehemesek látogatása után elmennek az éjféli misére és eközben csodálatos dolog történik: az asztalon lévő tárgyak megelevenednek és sorra mesélni kezdenek. Elmeséli történetét a kenyér, a bor, a kancsó, a viaszgyertya, a kenyérkosár, a veteményeskert lakói, a zöldségek és a gyümölcsök, az asztal és az abrosz is. Így derül ki, hogy miként lesz a búzából kenyér, a szőlőből bor, a lenből vászon, a szalmából kenyérkosár és így tovább…. A történetek néprajzilag hitelesen ismertetik meg kis olvasóikat a karácsonyi szokásokkal.

Gilpin, Rebecca
Karácsonyi finomságok kis könyve
Kiadó: Pannon-Literatúra
Kiadási év: 2009

Ez a könyvecske mindenféle karácsonyi finomság receptjét tartalmazza. Az egyszerű lépéseket követve többek között mennyei csokis trufflit, csinos gyümölcskosárkákat, karácsonyi tündérkastélyt készíthetünk. Minden finomság kiváló ajándék is egyben, buliban is népszerű, de az sem baj, ha csak úgy elmajszoljuk!

Howie, Vicki – Kállai Nagy Krisztina
Aki bújt, aki nem : Karácsonyi nyitogató könyv
Kiadó: Harmat
Kiadási év. 2011

Valaki az ajtó mögött van, hogy pontosan ki ő, megmondjam? Nyisd ki az ajtót, s meglátod, miért ünnepeljük a karácsonyt. A választ még rejti a jászolágy, de segít az angyal, hogy megtaláld!

Radics Mária
Natúrdíszek karácsonyra
Kiadó: Cser
Kiadásio év: 2010

Masnikészítés. Díszek, ajándékötletek. Világító narancsok. Narancs szegfűszeggel díszítve. Adventi koszorú. Gyertyatartó. Asztaldísz. Koszorú almával. Asztali tobozdísz. Díszes kosárkák. Fenyődíszek. Mézeskalácsok díszes kosárban. Angyalka és gyöngyös toboz. Mézes finomság. Földre szállt angyalkák. Függődísz és toboz. Mézeskalácsos ajtódísz. Szárazvirágos ajtódísz. Karácsonyi angyalka

Valdes, Leslie
Dóra Karácsonya
Kiadó: Egmont-Hungary
Kiadási év: 2010

Karácsony van: Dóra és Csizi családi körben ünnepel. Dóra nagymamája sajnos nem tudott eljönni, mert nem érzi jól magát. Dóra és Csizi elhatározzák, hogy fogják a karácsonyi ajándékaikat – mindketten hangszert kaptak -, és zenés felvonulást rendeznek, úgy mennek át a Nagyihoz. Útközben csatlakozik hozzájuk Benny, Iza és Tico is.

Watt, Fiona – Gilpin, Rebecca
Kreatív Karácsony
Kiadó: Pannon-Literatúra
Kiadási év: 2008

Ebben az izgalmas könyvben számtalan remek ötletet találsz, melyek segítségével karácsonyi üdvözlőlapokat, lenyűgöző díszeket és ínycsiklandó finomságokat készíthetsz. Egyszerűen kövesd lépésről lépésre az utasításokat, és meglátod, milyen könnyen lehet nagyszerű eredményeket elérni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .