Tisztelt Olvasóink!

Központi Könyvtárunk a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet, valamint a 3/2021.(IV. 30.) BM határozat értelmében újra kinyitja kapuit.

Szolgáltatásaink az alábbi lehetőségek szerint érhetők el:

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL RENDELKEZŐ,
valamint a 18. életévét be nem töltött olvasóink csak beoltott felnőtt kíséretében látogathatják szabadon a könyvtár tereit.

VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL NEM RENDELKEZŐ OLVASÓINK
továbbra is a kapualji szolgáltatásunkat vehetik igénybe.

Évközi nyitvatartás:
HÉTFŐ: Zárva
KEDD: 10-18 óráig
SZERDA: 10-16 óráig
CSÜTÖRTÖK: 10-16 óráig
PÉNTEK: 10-18 óráig
SZOMBAT: 10-13 óráig

Szeretettel várjuk Olvasóinkat!Harmonika nyuszi és tyúkocska

Hozzávalók: 

  • kartonpapír (fehér, világosbarna, piros)
  • sárga filc
  • barna zseníliadrót
  • raffia
  • vatta
  • fekete filctoll
  • ragasztó
  • olló
  • tű, cérna

Elkészítés:

1. A sablon alapján készítsétek el az arcok alkotóelemeit: rajzoljátok meg és vágjátok ki valamennyit.

2. A nyuszi bajuszához vágjatok három 12 cm-es raffiadarabot és ragasszátok a helyére, erre kerül a nyuszi orra. Ehhez tekerjétek fel szorosan a zseníliadrót végét, vágjátok le, ha elég nagy lett már az orrának. A fülére egy kevés vattát kell ragasztani és vattából készül hátul a farka is. A szemének egy kicsi darab dekorgumit vagy kartont vágjatok ki , ragasszátok fel és fekete filctollal rajzoljátok meg.

3. Következik a tyúkocska fejének elkészítése. Először a feje hátoldalára kerüljön fel a taréj, majd a csőre alá kerül a szakállka. Természetesen a fej közepére kerüljön a ragasztás.

4. Utolsó lépésben elkészítjük az állatok testét. A fehér és a barna kartonból vágjatok két-két csíkot, melyek mérete 4×40 cm. A két egyforma csík egy-egy végét tegyétek egymásra úgy, hogy derékszöget zárjanak be a száraik. A csíkok végét ragasszátok egybe. Ezután felváltva hajtsátok egymásra a szárakat. Ha a harmonika elkészült, a befejező hajtásokat ragasszuk a megfelelő fej hátoldalára.

A kész állatkákat fűzzétek fel és akasszátok fel. Nagyon szépen mutatnak a tojásfán is.

Jó szórakozást!

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum