A Magyar Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete 2020. november 4. napjától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet védelmi intézkedések alkalmazását rendelte el, amelynek alkalmazását a 3/2021. (I.8.) rendelettel 2021. február 1-ig meghosszabbította, így könyvtárunk továbbra is zárva tart. A járványhelyzet idején a korábban elindított KAPUALJI szolgáltatásunkat tovább folytatjuk. Hogyan működik? A visszahozott könyveket 3 napos karanténban tartjuk és ezt követően vállnak újra kölcsönözhetővé. A higiéniás szabályok maximális betartásával készítjük össze a csomagokat. Minden más szolgáltatásunk szünetel. A zárvatartás ideje alatt továbbra sem számítunk fel késedelmi díjat.   Szeretettel várjuk Olvasóinkat!


Barkácsoljunk együtt! – Március 15.

Kokárda

A közelgő ünnepre egy nagyon könnyen elkészíthető kokárdát szeretnék bemutatni. Már a kicsik is könnyen eltudják készíteni. Ráragasztható egy fehér kartonra is és már is van egy a megszokott festett zászlótól eltérő egyéni zászlónk.

Hozzávalók:

  • 4 db 7,5 x 7,5 cm-es négyzet (Olyan papírt keressünk, amelynek egyik oldala piros a, a másik fehér.)
  • 1 db 4,5 x 4,5 cm-es négyzet zöld papírból
  • fehér karton a zászlónak (21×14 cm)
  • hurkapálca
  • ragasztó

Az elkészítés menete:

 
 A piros négyzetet az átlók mentén félbehajtjuk.  Tölcsérhajtás oda-vissza. (Megfogjuk a sarkokat, ahonnan a nyíl indul és behajtjuk a felezővonalig, majd vissza.)
   
 Megfordítjuk a háromszögünket és behajtjuk az oldalakat a nyíllal jelölt irányba egészen a feléig. Kihajtjuk, majd az ujjunkat a két lap közé tesszük és a csúcsokat behorpasztjuk (lehajtjuk). Figyeljünk arra, hogy a lehajtott csúcs a hajtásvonalra essen.  Kész az első elemünk. Készítsünk belőle még három darabot, majd ragasszuk egymás mellé.

A kokárda közepe

   
Borítékhajtást csinálunk. Először
a négyzet mindkét átlóját meghajtjuk, majd a négy sarkot behajtjuk egészen a középpontig.
 A behajtott sarkokat kihajtjuk. A kész elemet beleragasztjuk a kokárda közepébe.


Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum