A Magyar Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete 2020. november 4. napjától Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet védelmi intézkedések alkalmazását rendelte el, amelynek alkalmazását a 3/2021. (I.8.) rendelettel 2021. február 1-ig meghosszabbította, így könyvtárunk továbbra is zárva tart. A járványhelyzet idején a korábban elindított KAPUALJI szolgáltatásunkat tovább folytatjuk. Hogyan működik? A visszahozott könyveket 3 napos karanténban tartjuk és ezt követően vállnak újra kölcsönözhetővé. A higiéniás szabályok maximális betartásával készítjük össze a csomagokat. Minden más szolgáltatásunk szünetel. A zárvatartás ideje alatt továbbra sem számítunk fel késedelmi díjat.   Szeretettel várjuk Olvasóinkat!


Barkácsoljunk együtt!

Készítsünk Betlehemet!spatula-betlehem

Az adventi készülődés méltó befejezése lehet ennek a rendhagyó betlehemnek az elkészítése, így mi is Assisi Szent Ferenc nyomába léphetünk, aki az elsőt készítette.

Hozzávalók:
6 db spatula vagy nyelvlapoc
9×13 cm nagyságú fehér karton
maradék színes kartonok a figurákhoz
3D-s ragasztó
ragasztóstift

Elkészítés:

1. Elkészítjük a betlehemünk alapját. A fehér kartonra ráragasztjuk az öt spatulát szorosan egymás mellé, a hatodik pedig keresztben alulra kerül.
2. A sablon alapján megrajzolt figurákat kivágjuk, majd felragasztjuk őket szép sorban. A figurák fejének felragasztásánál használhatunk 3d-s ragasztót, hogy térbeli hatást érjünk el. Ha kedved van hozzá bővítheted a betlehemedet további szereplőkkel: pásztorok , napkeleti bölcsek vagy háromkirályok (Gáspár, Menyhért,Boldizsár) és különböző állatok

Amennyiben az elkészült alkotásodat lefényképezed és elküldöd nekünk, akkor honlapunkon megjelentetjük.

Jó barkácsolást!

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum