Tisztelt Olvasóink! A kormány járványhelyzet miatti korlátozó intézkedései alapján a Széchenyi István Városi Könyvtár helyben használható szolgáltatásai 2021. március 8-tól visszavonásig szünetelnek. A könyvek kölcsönzési idejét automatikusan meghosszabbítjuk és a zárvatartás ideje alatt továbbra sem számítunk fel késedelmi díjat. Az előjegyzések átvételére és új előjegyzések leadására a szolgáltatás újraindítása után lesz lehetőség. Online szolgáltatásaink és híreink portálunkon folyamatosan elérhetők. Bízunk abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk Önökkel. Köszönjük megértésüket!


Barkácsoljunk együtt!

Ahogy közeledik a karácsony mindenki egyre jobban belelendül a dekorálásba. Mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy otthonodat ünnepi díszbe öltöztesd. Néhány karácsonyi ablakképet találsz itt. Van közöttük könnyebb és nehezebb is. Ha valamelyik megtetszett, akkor nyomtasd ki és máris vághatod.

Ha egy kicsit még dolgozni szeretnél vele, akkor például az első ablakképből nagyon szép mécsestartót készíthetsz. Ebben az esetben természetesen nem fénymásolópapírra, hanem kartonra kell felrajzolnod a mintát. A titka csak annyi, ha kivágtad a fehér részeket, akkor átlátszó színes papírt kell ragasztanod a kivágott részek mögé. Karcold be a képen szaggatottal jelölt vonalat, hajlíts be az oldalsó részeket. Ha egy teamécsest teszel mögé, akkor máris kész a mécsestartó

Használhatod őket az ablakok szépítésére, de ha az angyalkát lekicsinyíted és felragasztod egy keményebb kartonra, körbevágod és bevonod alufóliával, akkor nagyon szép karácsonyfa díszed lesz.

 

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum