Pályázatok

 

Keltsd életre a templomodat!
Meseíró-pályázat gyerekeknek

Berg Judit „A holló gyűrűje” (Ecovit Kiadó Kft., 2017) címmel meseregényt írt gyerekeknek a Mátyás-templomról. Olvasd el a könyvet, és ennek mintájára keltsd életre a templomodban szereplő ábrázolásokat (festményeket, szobrokat, domborműveket…).
A történet szereplői a Mátyás-templomot díszítő alakok, amelyek a mesében éjszakánként életre kelnek, és kalandok sora vár rájuk: megelevenedik Bodza, a királysírt őrző kőkutya, a szélkakas, a galamb, a bagoly, a béka, a gorgók, a sárkányok… Ezek az éjszakánként megelevenedő lények csak akkor változhatnak vissza, ha időben megtalálják a viharban eltűnt gyűrűt, amelyet a Menyasszony-torony tetejét díszítő holló tartott a csőrében.

Ha pályázni szeretnél az írónőhöz hasonlóan barangold be a templomot, ahova jársz, a pincétől a padlásig, fedezd fel rejtett kincseit. Keresd meg a neked legkedvesebb ábrázolásokat, lehetnek szentek, angyalok, állatok, növények, bármi, ami megtetszik – és képzeld el, mi történne, ha ezek az alakok életre kelnének.
Korhatár: 6–14 év
Terjedelem: legfeljebb 5000 karakter
Beküldési határidő: szeptember 30.
Beküldési cím: mk@katolikus.hu címre várjuk.
A pályázat mellé írd oda nevedet, életkorodat, osztályodat, városod és templomod nevét. Örülnek, ha fotót is küldesz a templomról, a megelevenedő alakokról.
A legjobb három mese szerzőjét könyvjutalomban részesítik. A legjobb meséket folyamatosan megjelentetik a Magyar Kuríron, a nyertesek írása pedig helyet kap az Új Ember hetilapban is.

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum