Szolgáltatások

 • Kölcsönzés
 • A gyermekkönyvtár mintegy 25000 kötettel áll olvasói rendelkezésére.
 • A nyelvismereted elmélyítésére angol és német nyelvű könyvek is találhatóak nálunk.
 • Ha egy könyvet nem találsz meg a polcon, lehetőséged van előjegyzést kérni. A könyvtárosok figyelik, hogy mikor hozzák vissza az előjegyzett könyvet és elteszik neked, majd e-mail-ben kiértesítenek.. Nézd meg az Internetes szolgáltatások között az előjegyzés menüpontot is!
 • Számos folyóiratot is olvashatsz nálunk. Ha kíváncsi vagy rájuk nézz körül a link ajánlóban!
 • Több mint 3000 tekercs diafilm között keresgélhetsz, melyek szintén kölcsönözhetőek.

Helybenhasználat

 • Különböző gyermekfoglalkozásokat, író-olvasó találkozókat szervezünk.
 • Ügyes kezek címmel rendszeresen kézműves foglalkozásokat tartunk. Honlapunkon is minden hónapban találhatsz egy megvalósításra váró barkácsötletet.
 • Internet elérésre és az állományunkban található szórakoztató, tanító CD-ROM használatára 4 számítógép áll a rendelkezésedre.

 

A számítógépek és az Internet használatának szabályzata

A gyermekkönyvtárba beiratkozott, érvényes olvasójegyet felmutató olvasók az Internetet  a könyvtári szabályoknak megfelelően használhatják.  Az internetezés fél óráig  ingyenes és minden ezt követő fél óra 200,- Ft. Az Internet használata során elsősorban a művelődéshez, tanuláshoz, önálló ismeretszerzéshez kívánunk segítséget nyújtani. A problémamentes számítógép- és internethasználat lebonyolítása érdekében figyelmetekbe ajánljuk az alábbi szabályokat. Kérjük, hogy az Internet használata kulturális intézményhez, a könyvtár szelleméhez méltó legyen.

 1. A számítógépeket csak a gyermekkönyvtárba beiratkozott olvasók használhatják.
 2. Egy olvasó naponta csak egy alkalommal 30 percig használhatja ingyenesen a gépet, ennél hosszabb idejű térítésmentes használat csak tanulmányi vagy versenyfeladatok megoldása esetében lehetséges.
 3. Rendezvények, foglalkozások ideje alatt szünetel az Internet használata.
 4. A CD-ROM használat mindig előnyt élvez az Internet használattal szemben.
 5. Egy számítógépnél egy időben egy olvasó ülhet.
 6. Hozott, saját szoftvert telepíteni tilos.
 7. A konkrét géphasználatról naplót vezetünk az alábbi adatokkal: felhasználó neve, a használat kezdete és vége.
 8. A nyomtatásért fizetni kell a mindenkor aktuális árak alapján. Nyomtatási szándékodat jelezd a jelenlévő könyvtárosnál.
 9. Kérjük a számítógépek és a telepített szoftverek rendeltetésszerű használatát, hogy minél hosszabb ideig vehessétek igénybe szolgáltatásainkat! A nem rendeltetésszerű használat a szolgáltatásból történő kizárást vonja maga után.
 10. A károkozásért, rongálásért az olvasó könyvtári tagságának jótállóját anyagi és erkölcsi felelősség terheli. Az okozott kárt köteles megtéríteni!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .