Nyári nyitvatartás

KÖZPONTI KÖNYVTÁR Pócsi u. 25. Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy 2018. július 2. és július 23. között belső munkálatok miatt KÖNYVTÁRUNK ZÁRVA TART. 2018. július 24. és augusztus 31. között nyári nyitvatartással várjuk Olvasóinkat! Hétfő: ZÁRVA Kedd: 9:00 – 16:00 Szerda: 9:00 – 16:00 Csütörtök: 9:00 – 18:00 Péntek: ZÁRVA Szombat: ZÁRVA

BÁNFALVI FIÓKKÖNYVTÁR Bánfalva, Bánfalvi utca 180. Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy 2018. július 9. és július 23. között KÖNYVTÁRUNK ZÁRVA TART. 2018. július 24. és augusztus 31. között nyári nyitvatartással várjuk Olvasóinkat! Hétfő: ZÁRVA Kedd: 9:00 – 12:00 Szerda: 9:00-13:30 és 14:00-17:00 Csütörtök: ZÁRVA Péntek: 9:00-13:30 és 14:00-17:00 Szombat: ZÁRVA

Kellemes nyarat kívánunk!Szülőföldünk a költészetben vetélkedő

A soproni Széchenyi István Városi Könyvtár a 2010-2011-es tanévben immár a 20. alkalommal hirdette meg a Szülőföldünk a költészetben című irodalmi vetélkedőjét. A vetélkedő során minden évben más-más korszakát dolgozzuk fel városunk irodalomtörténetének.

Ebben a tanévben témánk: Sopron irodalmi élete a 20-21. században volt.

A versenyre a város 13 éves, általános iskolai 7. osztályos, gimnáziumi 1. vagy 3. osztályos tanulói jelentkezését vártuk, a vetélkedő kiírását eljuttattuk az iskolák részére. Nagy örömünkre 11 csapat jelentkezett a felhívásunkra. Az iskolák közül képviseltette magát a Deák Téri Általános Iskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola.

A versenyre a gyerekek három előkészítő foglakozás során készülhettek fel. Többek között vendégünk volt Sarkady Sándor költő is. Minden foglakozáson kaptak a gyerekek egy feladatlapot, melyek megoldását pontoztuk és így dőlt el a továbbjutó 7 csapat.

A verseny középdöntőjének, döntőjének időpontja: 2011. február 9. (szerda) volt.

A gyerekek izgalommal készültek az alkalomra. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas költő, író és műfordító, aki elvállalta a zsűri elnöki tisztét. A gyerekek a verseny során kérdéseket tehettek fel Neki, végül a jutalomként kapott Füvészkönyv gyerekeknek c. verseskötetét dedikáltathatták. Mindenkinek nagy élményt jelentett a vele való találkozás.

Az izgalmas középdöntő és döntő végére az alábbi eredmények születtek:

I. „A HŰSÉG CSILLAGA” csapat

Tagjai: Gacs Veronika, Olasz Orsolya, Tóth Letícia
Iskola: Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola

II. IRODALMUNK FÉNYEI csapat

Tagjai: Csík Dániel, Fogarasi Réka, Karsai Henrietta
Iskola: Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola

III. SOPRONI KAPUŐRÖK csapat

Tagjai: Harangozó Noémi, Mercsényi Szilvia, Molnár Klaudia
Iskola: Gárdonyi Géza Általános Iskola

A rendezvényen részt vett valamennyi csapat tagjai részesültek jutalomban, könyveket és írószereket kaptak. Ajándék könyveket kaptunk állandó támogatóinktól, akik: a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége titkára, Keresztény Richárd, Sass László, a Várhely főszerkesztője. A verseny az önkormányzat pályázatán elnyert támogatással valósulhatott meg. Az első helyezett csapat iskolájának igazgatója 20.000.- forintos könyvutalványt vehetett át az iskolai könyvtár részére. A helyezett csapatok tagjai ezeken kívül könyvutalványt is nyertek.

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum