Pályázatok

Estöri Junior verseny általános iskolásoknak
Szervező: Esterházy Magánalapítvány

A gyerekek a versenytémához kapcsolódó rövid történeteken keresztül bepillantást nyernek az Esterházy család életébe, évszázados történetébe. Korosztályuknak megfelelően új ismereteket szereznek a XVIII. században élt emberek életmódjáról, az ünnepekről, művészetről, viseletről.
A versenyen az általános iskolák alsó- és felső tagozatába, nyolcosztályos gimnázium első négy osztályába, hatosztályos első két osztályába járó tanulók, illetve alapfokú művészeti oktatásban részesülő 10-15 éves tanulók vehetnek részt az alábbi versenykategóriákban:
3-4. osztályosok — Alsó tagozat
5-6. osztályosok — Felső tagozat I.
7-8.osztályosok — Felső tagozat II.
(A hat, – illetve nyolcosztályos képzések esetében az ezeknek a korcsoportoknak megfelelő osztályok.) Ugyanezekben a kategóriákban nem csak egyénileg, hanem csoportos formában is nevezhetnek 2-5 fővel.


A korosztályonként versenyfeladatok:
Alsó tagozat és Felső tagozat I.
A pályamunkák A/3-es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek, pl.: színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tempera, olajpasztell, tus, kollázs stb. Az illusztrációhoz anekdoták tartoznak.

Felső tagozat II.
A pályamunka egy makett, vagy képregény készítése. A makett ábrázolhat bármely Esterházy család történetéhez kapcsolódó épületet, létesítményt. A képregényekhez anekdoták tartoznak.
A képregények esetében lehetőség van a digitális technika alkalmazására is.

A feladatokhoz megadott anekdota és egyéb fontos segédanyagok, képek ITT megtalálhatóak.

A versenymunkákat az Esterházy Magánalapítvány által felkért neves és szakértő zsűri értékeli.
A kategóriánként megállapított győzteseket ünnepélyes eredményhirdetésre és jutalmazásra 2018. április 18-án Kismartonba (Eisenstadt) hívja meg a szervező. A Haydn Teremben ezen a napon tartjuk az Estöri Kreatív Történelmi Verseny döntőjét ünnepélyes keretek között.

A versenyre a felkészítő tanítók/tanárok diákjaikkal ITT jelentkezhetnek március 1-ig. A jelentkezés után pár nappal levélben egy kódszámot kapnak az egyéni/csoportos versenyzők. Az online regisztrációval egyidejűleg elkezdődhet a versenymunka elkészítése.

A teljes versenyfelhívás pedig letölthető ITT.

A versenymunkák beküldési határideje március 9.
Kapcsolat: www.estorijunior.hu


 

9. TÜNDÉRSZÓ MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

Kiíró: A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

Pályázhat: A világ bármely országában élő 8–15 éves gyermek, aki 2003. január 1-je és 2009. december 31-e között született.

Feltételek:
magyar nyelven írott mese elküldése e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2018. március 15-éig az alábbi címre: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület H-8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1. Magyarország
• A mese mellé csatolni kell az alábbi adatokat: a meseíró nevét, születési idejét (év, hónap, nap), postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és szülei egyikének lehetőleg e-mail címét, vagy telefonszámát!
• A pályaművek terjedelme legföljebb 6000 leütés (körülbelül 3 nyomtatott oldal) lehet.
• Témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés.
Egy pályázó csak egy mesét küldhet a zsűrinek.

A pályázó a mese elküldésével hozzájárul műve bármilyen formában történő, külön ellenszolgáltatás nélküli, későbbi nyilvánosságra hozásához.
A pályázat szellemi mecénása Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A bírálóbizottság neves írókból áll. A díjnyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzák.
A döntést követő ünnepélyes eredményhirdetés 2018 május végén – június elején, az Ünnepi Könyvhéten lesz Székesfehérváron.
A díjazottakat 2018. május 16-ig telefonon vagy e-mailben értesítik, illetve névsorukat a www.ggmuvhaz.hu honlapon közzéteszik.
A legjobb írásokat az Egyesület egy későbbi időpontban megjelenteti.

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum