Nyári nyitvatartás

KÖZPONTI KÖNYVTÁR Pócsi u. 25. Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy 2018. július 2. és július 23. között belső munkálatok miatt KÖNYVTÁRUNK ZÁRVA TART. 2018. július 24. és augusztus 31. között nyári nyitvatartással várjuk Olvasóinkat! Hétfő: ZÁRVA Kedd: 9:00 – 16:00 Szerda: 9:00 – 16:00 Csütörtök: 9:00 – 18:00 Péntek: ZÁRVA Szombat: ZÁRVA

BÁNFALVI FIÓKKÖNYVTÁR Bánfalva, Bánfalvi utca 180. Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy 2018. július 9. és július 23. között KÖNYVTÁRUNK ZÁRVA TART. 2018. július 24. és augusztus 31. között nyári nyitvatartással várjuk Olvasóinkat! Hétfő: ZÁRVA Kedd: 9:00 – 12:00 Szerda: 9:00-13:30 és 14:00-17:00 Csütörtök: ZÁRVA Péntek: 9:00-13:30 és 14:00-17:00 Szombat: ZÁRVA

Kellemes nyarat kívánunk!

Barkácsoljunk együtt!

Barkácsoljunk együtt!

VIASZDÍSZEK

Biztos vagyok benne, hogy benneteket is éppúgy elvarázsol a gyertya lobogó lángja, mint engem és szeretitek vagy inkább szeretnétek a viaszt csepegtetni, de anya ennek nem igazán örül. Most itt az alkalom, hogy ezt kedvetekre tegyétek és a végeredmény egész biztosan anyukátok tetszését is meg fogja nyerni. A közelgő ünnepek előtt szeretnék bemutatni egy érdekes technikát, mellyel cseppről-cseppre tetszésetek szerint alakíthattok ki díszeket. Ez egy jó alkalom a háztartásban található gyertyamaradékok felhasználására is.

Hozzávalók:

 • színes gyertyamaradékok
 • gyufa vagy öngyújtó
 • kis edény (megtöltjük vízzel)
 • aranydrót
 • ragasztópisztoly
 • díszítéshez bármi, amit a fantáziád diktál
  (kagyló, száraz virágok stb.)
 • olló
 • pengekés
 • csipesz

Elkészítés:

A gyertyát gyújtsátok meg és a vízzel megtöltött edény felett és csöpögtessétek bele a viaszt, amely a felszínen marad, és így kialakul a dísz. Ha elkészültetek egy réteggel, akkor csepegtessetek rá egy újabbat is. Várjátok meg, amíg megszilárdul a viasz, ha a díszre öntötök egy kicsi vizet, akkor ez még gyorsabban bekövetkezik. A kész díszt pengekéssel válasszátok le az edény faláról vagy erre kérjetek meg egy felnőttet. Csak óvatosan, nehogy eltörjön a dísz. A kész díszen fűzzétek át a drótot és már akaszthatjátok is fel.
A díszre ragaszthattok bármit, ami tetszik nektek vagy amit otthon találtok.

Tipp!

 1. A díszt készítheted több színből is különböző alakzatokkal. Az edénybe kezdd el csepegtetni előbb az egyik színt mondjuk spirál formában. Ezt is két rétegben csináld. Ha egy-egy csepp mellémegy, akkor csipesszel könnyen eltávolíthatod. Majd ugyanezt tedd meg a másik színű gyertyával is. Ügyelj arra, hogy a viaszréteg elég vastag legyen, mert különben a dísz könnyen eltörhet. Íme a végeredmény:
 2. Ezzel a technikával különböző formákat is készíthetsz a süteményszaggató vízbe helyezésével.

Engedd bátran szabadon a fantáziádat és jó szórakozást az alkotáshoz!

Az ötlet forrása az UNIKAT c. újság

Olvasói belépés

Vonalkód
Jelszó

Az olvasói belépéshez szükséges az olvasójegyen található vonalkód, továbbá a jelszó, ami a születési dátum nyolc számjeggyel, pl.: 20120821. A jelszó belépés után módosítható.

Katalógus gyorskeresés

Cím
Szerző

Archívum